×

Jezelf opladen - 5 tips.

11 jul 2020

Jezelf opladen.

Soms zijn er perioden waarin je even geen puf meer in je lichaam ervaart, momenten waarin je weinig energie hebt en alles teveel is. Je kunt je dan af gaan vragen waar het vandaan komt, maar je hoeft er niet in mee te gaan. Je kunt ook jezelf de vraag stellen; wat geeft mij weer energie? Je mobiel laadt je op door hem aan te sluiten aan de lader. Hoe laadt jij jezelf weer op?

1. Ontladen

Je kunt ervoor kiezen jezelf eerst helemaal te ontladen voordat je jezelf oplaad. Hoe?

  • Schrijf al je to do’s van je af.
  • Schrijf al je problemen van je af.
  • Maak je lichaam goed moe door bijvoorbeeld intensief te sporten of te dansen.
  • Neem een warm bad of een sauna

2. Ontspanning

Wat zorgt bij jou voor ultieme ontspanning? Een dagje even helemaal niets doen, hangen op de bank, een wandeling maken, een boek lezen, een film kijken, het kan van alles zijn als het je maar ontspanning brengt.

3. Meditatie

Nadat je wat meer uitgerust bent kun je je geestelijk opladen. Meditatie is hiervoor een mooie optie, waarbij je je aandacht naar binnen brengt en echt een moment voor jezelf creëert. Dit kun je thuis doen door bijvoorbeeld een rustig plekje op te zoeken, rustig muziekje op te zetten en je concentreren op je ademhaling. Wil je het liever onder begeleiding doen, dan zijn er op internet tal van mogelijkheden om meditaties te volgen. Ben je niet bekend met meditaties en wil je dit leren, dan help ik je graag.

4. Voeding

Neem (natuurlijke) voeding dat je lichaam ondersteunt en waar je energie van krijgt.

  • Probeer zoveel mogelijk verse groenten en fruit te eten.
  • Kies eens voor vis
  • Eet ook eens noten en zaden.
  • Zorg voor voldoende vocht om je lichaam te reinigen en je organen te voorzien van water dat ze nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

5. Op tijd je bed in

In deze tijden waarin internet, radio, TV, smartphones, drukte om je heen voor veel prikkels zorgen is het belangrijk dat je lichaam en geest deze prikkels kunnen verwerken. Op tijd je bed in, je zult merken dat je de volgende ochtend energieker bent, dan wanneer je tot laat opgebleven was.

Hoe laad ik op?

Ik heb verschillende manieren om mezelf weer op te laden. Zo mediteer ik graag, maar ben ik ook graag aan zee. Heerlijk, wind door mijn haren, de geur van de zee, de smaak van zout. Woeste golven, de ruimte, de kracht. Daarnaast ben ik gek op muziek en kan ik me echt opladen door te zingen, te dansen of gewoon alleen naar muziek te luisteren.

Op welke manier laad jij jezelf op?

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter bij dit item.

Contact

Inge Eekelder - Coach Zorgsector
Groenlo

06 28905953
info@inge-eekelder.nl


KvK: 60790490
KvK voor Centraal Gelderland

Maandag 09:00–17:00
Dinsdag 09:00–17:00
Woensdag 09:00–17:00
Donderdag 09:00–17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Vergeet uw naam niet.
Vergeet uw telefoonnummer niet.
Vergeet uw e-mailadres niet.
Privacycentrum | Copyright by Inge Eekelder - Coach Zorgsector