×

Waarom TeamCoach Zorg?

22 mei 2020

Onlangs kreeg ik de vraag of ik iets over mezelf wilde vertellen en waarom ik TeamCoach Zorg ben geworden. In dit blog een uitgebreid antwoord op deze en andere vragen die mij gesteld worden.

Waarom de zorg?

Ik ben een mensen-mens. Mijn hart klopt voor de zorg. Van 1990 tot 2019 ben ik werkzaam geweest in de zorg. De eerste jaren ben ik als begeleider/mentor in de gehandicaptenzorg werkzaam geweest. Ik heb gewerkt met meervoudig beperkte kinderen. Deze doelgroep sprak me het meeste aan. Want hoe communiceer je iemand die niet praten kan? Hoe weet je waar het kind behoefte aan heeft, waar het gelukkig van wordt als zij het zelf niet kan aangeven? En hoe kan ik daar het beste mijn zorgverlening op afstemmen? Ik leerde te kijken áchter de handicap en ontmoette de mens/het kind zelf. Door non-verbale communicatie, gevoel, intuïtie en alle zintuigen in te zetten kreeg ik “het lezen” van de kinderen onder de knie. 

Dit inspireerde me enorm; het lezen van de mens om vervolgens belevingsgerichte zorg te kunnen verlenen. Ik wilde dit meer inzetten, me hierin specialiseren en ging een opleiding volgen waarbij intuïtie, readen, omgaan met gevoel/emoties en energie, stil staan bij jezelf een mooie aanvulling was voor mijn vakgebied in de zorg. In 2002 was ik klaar met deze opleiding en startte ik met het coachen. Ik werd ook begeleid in het les geven in intuïtieve ontwikkelingen aan meerdere groepen.

In de ouderenzorg ben ik werkzaam geweest met dementerende ouderen als woonbegeleider/ verzorger. Ook hier weer was het van belang te kijken naar de mens áchter de dementie. Ik werd voortrekker van belevingsgerichte zorg, en rondde onderwijl mijn opleiding tot professional coach af, helemaal in mijn straatje. Daarnaast ben ik opgeleid tot gespreksleidster moreel beraad. Het coachen en mijn werk in de zorg liepen altijd parallel aan elkaar. Ik wilde dit graag samen laten gaan, dus coachen ín de zorg! Daarom dus TeamCoach Zorg.

Waarom complexe situaties?

Mijn expertise ligt in het kijken áchter de mens en daarnaast denk ik graag in mogelijkheden. Als gespreksleidster moreel beraad onderzoek ik met zorgteams dilemma situaties die zij ervaren op de werkvloer. Ik vind het mooi zorgprofessionals en betrokken disciplines stil te laten staan bij hun handelen. Wat doe je nu eigenlijk en waarom? Hierbij komen overtuigingen, waarden en normen naar voren. En wat is goede zorg in deze dilemma situaties? Het maakt dat de casussen die zij inbrengen verlicht worden, soms opgelost of dat ze er mee leren omgaan.

Door mijn lange werkervaring in de zorg merk ik dat ik makkelijk aansluiting krijg bij teams en me goed in kan leven in de dilemma situaties. Wat zorgprofessionals aangeven is dat ze mij als externe coach gauw als vertrouwenspersoon zien waarbij ze zich veilig voelen om hun verhaal te doen.

Voor wie is het bedoelt?

  • Voor individuele zorgprofessionals: mentale ondersteuning en luisterend oor.
  • Voor teammanagers: ondersteunend, aanvullend, coachende taken overnemen. Luisterend oor.
  • Voor zorgteams: onderzoeken van eigen ingebrachte dilemma casus + coaching.

Waar doe ik dit?

Zorgorganisatie kunnen gebruik maken van mijn diensten, ik kom dan langs op locatie. Ook de individuele sessies kunnen op locatie gedaan worden maar kan ook elders. Daarbij biedt ik mentale ondersteuning en een luisterend oor.

Wil je meer info?

Of wil je gebruik maken van mijn diensten? Laat het me weten! Ik sta je graag te woord, online of telefonisch. De gegevens vind je onderaan de website.

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter bij dit item.

Contact

Inge Eekelder - Coach Zorgsector
Groenlo

06 28905953
info@inge-eekelder.nl


KvK: 60790490
KvK voor Centraal Gelderland

Maandag 09:00–17:00
Dinsdag 09:00–17:00
Woensdag 09:00–17:00
Donderdag 09:00–17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Vergeet uw naam niet.
Vergeet uw telefoonnummer niet.
Vergeet uw e-mailadres niet.
Privacycentrum | Copyright by Inge Eekelder - Coach Zorgsector