Over Inge

Coach

Mens en gedrag hebben me altijd geïnteresseerd, het coachen past daarom ook helemaal bij mij. De keuze om opleidingen tot professional coach & energetisch coaching te volgen kwam dan ook niet onverwacht. Vanaf 2002 ben ik gaan coachen naast mijn baan in de zorg. Na 30 jaar werken op de zorgvloer (gehandicapten- & ouderenzorg) besloot ik het werken in de zorg & coaching te combineren. Met passie en veel plezier ondersteun ik - als externe coach - zorgmedewerkers die een coachvraag hebben.

"Inge heeft jarenlang in de zorg gewerkt en weet wat welke dilemma's er in de zorg kunnen spelen. Dat praat makkelijk, ik hoefde niets uit te leggen."

Ervaringen

Opdrachten via bedrijfsartsen, zorgorganisaties en uitzendbureaus voor zorgmedewerkers in de ouderenzorg. Individueel & teamgericht.

Preventief stress & burn-out traject st. Franciscus ziekenhuis te Rotterdam (IC – medewerkers/ OK – medewerkers)

COVID19 Frontlinie Coach voor “Sterk in je werk” extra coaching voor de zorg in coronatijd

30 jaar zorgmedewerkster geweest op de zorgvloer in zowel ouderen- & gehandicaptenzorg.

Gespreksleidster Alzheimer Trefpunt Oost Gelderland, vrijwilligster Alzheimer Nederland.

Ik heb ervaring in het (online) coachen met zorgmedewerkers uit verschillende zorg sectoren: IC verpleegkundigen, OK medewerkers en zorgmedewerkers uit zowel de gehandicapten- als ouderenzorg. Als beeldend coach zet ik situaties die medewerkers aangeven, om naar een schets zodat deze echt zichtbaar wordt. Letterlijk je eigen situatie onder ogen zien!

"De schets was best confronterend maar tegelijkertijd erg verhelderend waardoor het écht binnenkwam!"

Missie - Visie

Mijn missie is zorgmedewerkers weer bewust te maken dat zij er óók toe doen door ze stil te laten staan bij zichzelf. De focus die veelal ligt bij het zorgen voor anderen, terug te halen naar hun eigen (wel) zijn; de mens áchter de zorgmedewerker. Om vanuit die basis te onderzoeken hoe ze een goede passende balans kunnen creëren en behouden in de zorg naar anderen toe. Ziekteverzuim voorkomen of te beperken en door een goed werk- & privébalans de medewedewerker weer vitaal met passie en plezier naar de werkvloer terug te laten keren.

Mijn visie: om balans te houden in het zorgen voor anderen en het (wel)zijn van jezelf is het goed om regelmatig bij jezelf stil te gaan staan. Je bewust te zijn van je eigen handelen, normen & waarden en overtuigingen. Je hebt niet altijd grip op wat je overkomt, maar wel op hoe je daar naar handelt. Als je je bewust bent van je eigen beweegredenen van je handelen waarin je vastloopt, kun je het ook weer omzetten naar de voor jou gewenste situatie.

Expertise

• NOBCO / EMCC Senior Coach voor de Zorgsector: emotionele/mentale ondersteuning zorgmedewerkers.
• DISC- & Drijfveren deskundige: trainer DISC voor teams &
Individuele DISC- & Drijfveren analyses.
• Moreel Beraad; ethische dilemma’s met zorgteams en behandelteam onderzoeken.
• Intervisie begeleidster
• VMC Coach – Vitality Mind Chalenge: preventie stress & burn-out out, ondersteuning IC- & OK medewerkers.
• Covid19frontlinie coach: "sterk in je werk", ondersteuning van zorgmedewerkers tijdens 1e & 2e covidgolf.
• Voortrekker Belevingsgerichte zorg: zorgteams meenemen in het mensgericht denken en werken.
• Intuïtief/energetisch coaching: reader - healer - docent intuïtieve ontwikkeling.
• Gespreksleidster Alzheimer Café voor Alzheimer Nederland – regio Oost Gelderland.

Ben jij een zorgmedewerker en ben je benieuwd naar de coach ervaringen van collega zorgmedewerkers, lees dan hun reacties onder "ervaringen" op deze site. Meer weten? Ik maak graag kennis met je:

Inge Eekelder – Coach Zorgsector
info@inge-eekelder.nl
0628905953