×

Over Inge

Mijn hart klopt voor de zorg

Mens en gedrag hebben me altijd geïnteresseerd, het coachen past daarom ook helemaal bij me. Vanaf 2002 ben ik gaan coachen naast mijn baan in de gehandicapten- & ouderenzorg. Na 30 jaar werken op de zorgvloer besloot ik mijn beide passies – werken in de zorg & coaching – te combineren. Met veel plezier ondersteun ik zorgmedewerkers die een coachvraag hebben.

“Inge heeft jarenlang in de zorg gewerkt en weet wat voor dilemma’s er in de zorg kunnen spelen. Dit praat makkelijker, ik hoefde niets uit te leggen”.

Eén van mijn rollen binnen de zorg was voortrekker Belevingsgerichte zorg. Teams meenemen in het mensgericht denken, zorg zo verlenen dat het aansloot bij de beleving en behoeften van de cliënt. Ik vond het fantastisch de mens áchter de handicap of dementie te ontmoeten. Daarnaast was ik gespreksleidster Moreel Beraad, waar ik met zorgteams hun eigen ingebrachte ethische dilemma’s onderzocht en werkte met waarden en normen.

Deze ervaringen maken dat ik mijn eigen persoonlijke manier van coaching heb kunnen creëren dat goed aansluit bij de coachvraag van zorgmedewerkers. Bewustwording staat bij mij centraal, door het hebben van inzicht in je situatie en je eigen handelen daarin, kun je weer je gewenste situatie creëren. Elk verhaal zet ik om in een schets, zodat het echt zichtbaar wordt:

“Zo, die schets komt binnen. Ik had wel een idee, maar nu voel ik het echt!”

Mijn missie is zorgmedewerkers weer stil te laten staan bij zichzelf. Bewustwording en inzicht geven in hun situaties en eigen handelen erin. Focus verleggen naar hun eigen (wel) zijn! Opnieuw leren zorgen voor zichzelf, door ze weer op hun eigen prioriteitenlijst te zetten en van daaruit met passie en plezier weer werk- en privé balans te ervaren.

Mijn visie: om balans te houden in het zorgen voor anderen en het (wel)zijn van jezelf is het goed om regelmatig bij jezelf stil te gaan staan. Je bewust te zijn van je eigen handelen, normen & waarden en overtuigingen. Je hebt niet altijd grip op wat je overkomt, maar wel op hoe je daar naar handelt. Als je je bewust bent van je eigen beweegredenen van je handelen waarin je vastloopt, kun je het ook weer omzetten naar de voor jou gewenste situatie.

Expertises:

  • Professional Coach zorgsector: emotionele/mentale ondersteuning zorgmedewerkers
  • VMC Coach – vitality mind chalange: preventie stress & burn out
  • Covid19frontlinie coach: “je hebt me echt door deze periode (corona) heen geholpen”
  • Gesprekleidster Moreel Beraad; ethische dilemma’s met zorgteams onderzoeken
  • Voortrekker Belevingsgerichte zorg: Mensgericht denken en werken.
  • Intuïtief/energetisch coaching: reader - healer - docent intuïtieve ontwikkeling
  • Gespreksleidster Alzheimer Café: Alzheimer Nederland – regio Oost Gelderland

Ben jij een zorgmedewerker en ben je benieuwd naar de coach ervaringen andere zorgmedewerkers, lees dan de reviews op deze site. Meer weten? Ik maak graag kennis met je:

Inge Eekelder – Coach Zorgsector
info@inge-eekelder.nl
0628905953

Contact

Inge Eekelder - Coach Zorgsector
Groenlo

06 28905953
info@inge-eekelder.nl


KvK: 60790490
KvK voor Centraal Gelderland

Maandag 09:00–17:00
Dinsdag 09:00–17:00
Woensdag 09:00–17:00
Donderdag 09:00–17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Vergeet uw naam niet.
Vergeet uw telefoonnummer niet.
Vergeet uw e-mailadres niet.
Privacycentrum | Copyright by Inge Eekelder - Coach Zorgsector